Monday, March 8, 2021
Home Health & Life COVID ΗΠΑ: Πάνω από 2.400 νεκροί από κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες

ΗΠΑ: Πάνω από 2.400 νεκροί από κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες

Οι ΗΠΑ θρήνησαν χθες Τετάρτη, παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών, πάνω από 2.400 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, επίπεδο στο οποίο είχαν να φθάσουν έξι μήνες, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν σχεδόν 200.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, τα οποία συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία διαπιστώθηκαν πάνω από 2.000 θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Το επίπεδο των 2.400 θανάτων μέσα σε μια μέρα είχε να ξεπεραστεί από τις αρχές του Μαΐου, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έφθανε στην κορύφωσή του.

Μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η οποία βρίσκεται σε φάση «εκθετικής» εξάπλωσης σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, αρκετές πολιτείες, η μια μετά την άλλη, επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, παρά την έναρξη της περιόδου των εορτών.

Οι Ευχαριστίες είναι λαοφιλής, μεγάλη οικογενειακή γιορτή στις ΗΠΑ, σημαντικότερη ακόμα και από τα Χριστούγεννα για αρκετούς, με οικογένειες και φίλους να κάθονται γύρω από το τραπέζι για να γευτούν την παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα.

Χωρίς να φθάσουν στο σημείο να εισηγηθούν απαγόρευση των μετακινήσεων, τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνέστησαν, για πρώτη φορά, στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν για τη γιορτή φέτος.

Όμως οι εικόνες των εκατομμυρίων Αμερικανών στα κατάμεστα αεροδρόμια στο Σικάγο, στην Ουάσινγκτον, στη Νέα Υόρκη, εντείνουν την ανησυχία.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς από αυτήν ανέρχεται ως εδώ σε 262.080 νεκρούς επί συνόλου 12,7 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά το Τζονς Χόπκινς.

4 COMMENTS

 1. Μια ομάδα εργασίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins αξιολόγησε τις επίσημες στατιστικές.
  Πρόσφατα, μια ομάδα εργασίας με επικεφαλής την οικονομολόγο Ζενεβιέβ Μπριάντ στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins εξέτασε τις επιπτώσεις του Covid-19 για τους θανάτους στις ΗΠΑ. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

  Το Johns Hopkins News-Letter, μια επίσημη δημοσίευση των φοιτητών, ανέφερε σχετικά με αυτό. Μέχρι χθες, η έκθεση της 22ας Νοεμβρίου ήταν διαθέσιμη στο διαδίκτυο, από τότε έχει προφανώς μπλοκαριστεί και είναι διαθέσιμη μόνο στη μνήμη cache. Η διαγραφή αποτελεί επί του παρόντος αντικείμενο μιας σειράς εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ.

  Η ομάδα γύρω από Briand εργάστηκε – Corona που σχετίζονται – ως μέρος ενός webinar με τίτλο: “Covid-19 Θάνατοι: Μια ματιά στα δεδομένα των ΗΠΑ”.

  Έχουμε μεταφράσει τμήματα από το άρθρο (πρωτότυπο PDF και σύνδεση με τη μνήμη cache δείτε παρακάτω):

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου έφθασε 1,7 εκατομμύρια, εκ των οποίων 200.000, ή 12 τοις εκατό, είναι covid-19. Αντί να αντιμετωπίσει άμεσα τους θανάτους covid-19, Briand επικεντρώθηκε στο συνολικό αριθμό των θανάτων ανά ηλικιακή ομάδα και την αιτία θανάτου στις ΗΠΑ και χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να ρίξει φως στις επιπτώσεις του COVID-19. (…)

  Παραδόξως, οι θάνατοι των ηλικιωμένων πριν και μετά covid-19 έχουν παραμείνει οι ίδιοι. Δεδομένου ότι το Covid-19 επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους, οι ειδικοί ανέμεναν αύξηση του ποσοστού των θανάτων σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δεν είναι εμφανής από τα στοιχεία του CDC. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό των θανάτων παρέμεινε σχετικά το ίδιο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. (…)

  “Ο λόγος που έχουμε έναν υψηλότερο αριθμό αναφερόμενων θανάτων Covid-19 σε ηλικιωμένους από ό, τι σε νεότερους ανθρώπους είναι απλά επειδή οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν σε υψηλότερο αριθμό από τους νεότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ κάθε μέρα,” είπε ο Briand. (…)

  Briand σημείωσε επίσης ότι υπήρχαν 50.000 έως 70.000 θάνατοι τόσο πριν όσο και μετά Covid-19, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτός ο αριθμός των θανάτων ήταν φυσιολογικός πολύ πριν covid-19 συνέβη. Ως αποτέλεσμα, briand είπε, Covid-19 όχι μόνο δεν είχε καμία επίπτωση στο ποσοστό των θανάτων μεταξύ των ηλικιωμένων, αλλά επίσης δεν αύξησε το συνολικό αριθμό των θανάτων.

  Αυτές οι αναλύσεις δεδομένων δείχνουν ότι, σε αντίθεση με τις υποθέσεις των περισσότερων ανθρώπων, ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 δεν είναι ανησυχητικός. Στην πραγματικότητα, δεν έχει σχετικά καμία επίπτωση στους θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Επιπλέον, ο επιστήμονας αμφιβάλλει ακόμη και για τον αριθμό των ανθρώπων που υποτίθεται ότι πεθαίνουν από Covid-19. Στην ίδια ακριβώς μάζα, προστέθηκαν θάνατοι από covid, σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, οι θάνατοι από άλλες ασθένειες είχαν μειωθεί.

  Αυτό υποδηλώνει, σύμφωνα με briand, ότι ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 είναι παραπλανητική. Briand πιστεύει ότι οι θάνατοι από καρδιακές παθήσεις, αναπνευστικές παθήσεις, γρίπη και πνευμονία μπορεί να έχουν κατηγοριοποιηθεί ως Covid-19 θανάτους αντ ‘αυτού. (…)

  “Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το Covid-19 έχει οδηγήσει σε υπερβολικούς θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων δεν είναι υψηλότερος από το κανονικό ποσοστό θνησιμότητας. Δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο για το αντίθετο», κατέληξε ο Μπριάν.

  Πηγή:

  Αρχικό άρθρο Johns Hopkins Νέα-Επιστολή στο webcache – 22 Νοεμβρίου 2020

  Ιστοσελίδα Ζενεβιέβ Μπριάν στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς – 27 Νοεμβρίου 2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Deepfake videos: Η επικίνδυνη πλευρά της τεχνολογίας

Θα φτάσουμε κάποια στιγμή που δεν θα πιστεύουμε τίποτα από όσα βλέπουμε στο Διαδίκτυο ή στην τηλεόραση; Θα έρθει άραγε μία μέρα που δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το αληθινό από το ψεύτικο; Που δεν θα μπορούμε να πιστέψουμε ούτε τα ίδια μας τα μάτια;

Γυναίκα πρόεδρο στο Λευκό Οίκο έως το 2030 «βλέπουν» οι περισσότεροι Αμερικανοί

Ποσοστό άνω του 90% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να έχουν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο εντός μιας δεκαετίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα της Παγκόσμιας...

Στο Ντουμπάι, τα μάτια των επιβατών αντικαθιστούν τα διαβατήρια

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πιστεύεται ότι διαχειρίζονται ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης μέσω καμερών ασφαλείας, το οποίο επεκτείνεται με πρόφαση την πανδημία.

Trafficking: Το δουλεμπόριο στον 21ο αιώνα

8 Μαρτίου: Ημέρα της Γυναίκας - Στην Ευρώπη, 20.000 θύματα trafficking ετησίως εκ των οποίων το 90% είναι γυναίκες.

Recent Comments