Πλήθος αντιδράσεων είχαμε από χτες στην Π. Ε. Κοζάνης μετά το “λάθος” στην καταμέτρηση των κρουσμάτων.
Η αρχή έγινε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να δηλώνει : “Για μένα δεν είναι αληθές αυτό το νούμερο”.

Σε υψηλούς τόνους επικοινωνία του περιφερειάρχη με τον Νίκο Χαρδαλιά
Ιδιαιτέρως έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα 53 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, τα οποία ανακοίνωσε την Τρίτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τρεις δήμοι της οποίας τελούν υπό καθεστώς αυστηρού lockdown μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τους δήμους Εορδαίας, Βοϊού και Κοζάνης.
Μάλιστα, ο προβληματισμός λαμβάνει ακόμη πιο σοβαρές διαστάσεις, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία διαθέτει στα χέρια του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, η πόλη της Κοζάνης κατέγραψε την Τρίτη μόλις, ένα (1) κρούσμα του SARS – COV 2…
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, πριν από λίγη ώρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία σε πολύ υψηλούς τόνους μεταξύ του Γιώργου Κασαπίδη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενώ οι δήμαρχοι των τριών υπό αυστηρό lockdown δήμων κάνουν με ιδιαίτερη έμφαση λόγο για τουλάχιστον 30 κρούσματα του SARS – COV 2, τα οποία ανακοινώθηκαν ετεροχρονισμένα την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ, αλλά αφορούν πολύ περασμένο χρονικό διάστημα. (parapolitika)
Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης μιλά στο kozan.gr για το σημερινό (12/01/2021) αριθμό των 53 νέων κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης: “Για μένα δεν είναι αληθές αυτό το νούμερο”, σημειώνει χαρακτηριστικά. Σε τι ενέργειες προέβη. Με βάση την εικόνα που έχει, ποια είναι η προσωπική του άποψη, στις 18 Ιανουαρίου, θα γίνει άρση του μέτρου για περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα;
Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης με Δελτίο Τύπου απαιτεί μια επίσημη ενημέρωση για το τι πραγματικά συμβαίνει με την αναφορά των καθημερινών κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας με ανάρτηση του στα Social Media δεν κρύβει την αγανάκτηση και την οργή του λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Τόσο καιρό τα λέμε! Σήμερα πιστεύω φτάσαμε στο αποκορύφωμα! Οι λέξεις χάνουν το νόημά τους! Οργή, αγανάκτηση, ντροπή, θυμός, ανευθυνότητα, έλεος!”
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος Σωματείου Εστίασης Κοζάνης “Ερμής” Ιωάννης Μπασίνας να κάνει λόγο ότι “από ένα τυχαίο λάθος διαπιστώσαμε ότι μπορούν να δίνουν ψευδή στοιχεία χωρίς να σκέφτονται τον κόπο και τον ιδρώτα μας” σύμφωνα με την ανάρτηση του στα Social Media.
ΜΕΤΑ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΏΝΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΊΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΊ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΏΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΌ ΤΙΣ 16. 10 ΒΓΑΊΝΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ!!! ΤΌΤΕ ΉΡΘΕ Ο Κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΑΣΕ ΤΈΣΣΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΩΣ ΥΠΕΎΘΥΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΆΝΗ ΚΑΙ ΈΦΥΓΕ….ΌΛΟ ΑΥΤΌ ΤΟ ΔΙΆΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΏΝ ΜΗΝΏΝ ΜΑΣ ΈΧΕΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΈΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΌ ΑΠΌ ΤΙΣ ΈΞΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΊΔΡΑΣΗ ΑΠΌ ΚΑΝΈΝΑ ΜΑΣ. ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΑΜΕ ΣΉΜΕΡΑ ΑΠΟ ΈΝΑ ΤΥΧΑΊΟ ΛΑΘΟΣ ΌΤΙ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΨΕΥΔΉ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΈΦΤΟΝΤΑΙ Η ΝΑ ΣΈΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΌΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΏΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΏΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ !!!!
ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΈΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΊΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ….
ΚΑΛΌ ΞΗΜΈΡΩΜΑ ….
