Sunday, September 26, 2021
Home Business Απαγορευτικό το «e-λιανικό» για τις επιχειρήσεις.

Απαγορευτικό το «e-λιανικό» για τις επιχειρήσεις.

Η περίοδος της πανδημίας έφερε στο φως αδυναμίες στην εμπορική ζωή των επιχειρήσεων. Μία από αυτές είναι και η έλλειψη καταστημάτων e-shop που παρατηρήθηκε ειδικά στο λιανεμπόριο.

Η Κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη το κενό που υπάρχει, προχώρησε στη δημιουργία προγράμματος επιχορήγησης καταστημάτων e-shop, διαθέτοντας το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ως εδώ όλα καλά. Διαβάζοντας όμως την προδημοσίευση του προγράμματος για το “e-λιανικό” παρατηρούμε κάποιες αστοχίες όσο αφορά την επιλεξιμότητα των επιχειρήσεων και τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, το πρόγραμμα επιλέγει επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει, για τουλάχιστον μία ημέρα, στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής, τη λειτουργία τους.

Κατασκευή E-Shop - Δημιουργία Eshop

Αυτό όμως που πρέπει να δούμε είναι τί θέλουμε να πετύχουμε? Να βοηθήσουμε μόνο τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που επλήγησαν ή γενικά όλες τις επιχειρήσεις μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές να πάνε ένα βήμα μπροστά στο νέο τρόπο εμπορίου?

Τα μανάβικα, τα κρεοπωλεία, οι φούρνοι και λοιπά, είναι μη επιλέξιμες επιχειρήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Αποκλείονται καθότι δεν έκλεισαν καθόλου κατά τη διάρκεια της πανδημίας προσαρμοζόμενοι στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Είναι άδικο να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις αυτές ενώ συμβάλουν στην εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

https://www.facebook.com/agrotikigonia/

Στις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα παρατηρήσουμε πως πρέπει η επιχείρηση να έχει ως κύρια δραστηριότητα το λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47). Αυτό αποκλείει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χονδρική και στη λιανική πώληση παράλληλα, όπως είναι οι επιχειρήσεις πώλησης οικοδομικών υλικών κ.α.

Το σημαντικότερο θέμα υπάρχει στις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της υποβολής της αίτησης. Οι επαγγελματίες καλούνται να έχουν ολοκληρώσει τη δημιουργία του e-shop πριν την υποβολή της αίτησης. Δηλαδή να έχουν υλοποιήσει, τιμολογήσει, εξοφλήσει και λογιστικοποιήσει τις σχετικές δαπάνες.

Για να το πούμε πιο απλά επιχειρήσεις οι οποίες είναι κλειστές για αρκετούς μήνες, με τα πάγια έξοδα του να τρέχουν κανονικά, καλούνται να διαθέσουν ποσό της τάξεως των 4.000€ – 5.000€ περίπου χωρίς να γνωρίζουν εάν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Σε μία περίοδο που το ζητούμενο για τις επιχειρήσεις είναι η ρευστότητα, η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα γίνετε απαγορευτική, υπο αυτές τις προϋποθέσεις.

Μιας και το πρόγραμμα βρίσκετε ακόμα στο στάδιο της προδημοσίευσης καλό θα ήταν να επανεξετασθεί η επιλεξιμότητα και οι προϋποθέσεις συμμετοχής έτσι ώστε να υπάρξουν περισσότεροι πραγματικοί δικαιούχοι και να εξυπηρετήσει ουσιαστικά τους επιχειρηματίες.

Όλη η προδημοσίευση του προγράμματος “e-λιανικό”

Έχεις E-Shop: Ποιοι είναι οι λόγοι που το ηλεκτρονικό σου κατάστημα δεν  πουλάει όσο επιθυμείς; - Δημιουργία eshop και ιστοσελίδων. Digital  Marketing. Πιστοποιημένοι Google Partners - DigitalUp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Η Θεσσαλονίκη σε πρώτο πλάνο από την UNESCO

Η Θεσσαλονίκη είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο με 15 μνημεία ενταγμένα στον κατάλογο της UNESCO, ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται από τα Παλαιοχριστιανικά χρόνια (4ος αι. μ. Χ) έως και την Υστεροβυζαντινή περίοδο (13ος -14ος αιώνας).

Αίτνα – Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης – Αυτή είναι η ιστορία του

Η Αίτνα είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, ενώ το γνωρίζουν ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη γεωγραφία αφού «ξυπνάει» πολύ συχνά.

Ο Δήμος Πάτρας ξεκινά δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας για τις γυναίκες

Δεν ήταν έγκλημα πάθους, ούτε του όπλισε το χέρι ο έρωτας. Δεν τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε. Η Δώρα δεν είχε κάνει τίποτα, απλώς ετοιμαζόταν...

Sinead Burke: Είναι μόλις 1 μέτρο και ποζάρει για την Gucci. Άκου τα στερεότυπα να σπάνε

Η αχονδροπλασία, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή νανισμού και πρακτικά σημαίνει ότι ένα άτομο έχει πιο κοντά άκρα από το μέσο όρο. Η Sinead...

Recent Comments