Wednesday, April 14, 2021
Home Health & Life COVID Τα ξεχασμένα(;!) κρούσματα και οι ευθύνες για το παρατεταμένο lockdown στην Π.Ε....

Τα ξεχασμένα(;!) κρούσματα και οι ευθύνες για το παρατεταμένο lockdown στην Π.Ε. Κοζάνης

Έκπληκτοι ακούσαμε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου για 53 νέα κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης. Αριθμός που σκόρπισε πανικό και θλίψη στους συμπολίτες μας. Σύντομα όμως το μυστήριο λύθηκε. Τα πραγματικά κρούσματα ήταν 15. Τα άλλα 38 προστέθηκαν από αποτελέσματα της 12ης Νοεμβρίου που είχαν ξεχαστεί(;!).
Από την χθεσινή συνέντευξη τύπου της Περιφέρειας, αποκαλύφθηκε ότι προσθήκη παλαιών κρουσμάτων έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει πως τα ξεχασμένα κρούσματα δεν ιχνηλατήθηκαν ποτέ (κατά δήλωση στην συνέντευξη) με αποτέλεσμα οι νοσούντες και οι επαφές τους να διασπείρουν το ιό.
● Κάποιοι ευθύνονται γι αυτήν την διασπορά.
● Κάποιοι ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή του νομού.
● Κάποιοι ευθύνονται για την ψυχολογική κατάπτωση των πολιτών.
● Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν και να εξηγήσουν αν τα παραπλανητικά ημερήσια κρούσματα συνέβαλαν στην επιμήκυνση του lockdown.
● Κάποιοι πρέπει να εξηγήσουν γιατί κρατούσαν κρυφά τα κρούσματα από την τοπική αυτοδιοίκηση.
● Κάποιοι πρέπει να εξηγήσουν γιατί η επιστημονική κοινότητα του νομού, ο Ιατρικός Σύλλογος δηλαδή, έμεινε έξω από την πληροφόρηση.
● Κάποιοι πρέπει να εξηγήσουν πως θα καλυφθούν οι καταστροφικές οικονομικές συνέπειες του τρίμηνου lockdown, την στιγμή μάλιστα που λόγω απολιγνιτοποίησης έχουμε ήδη 18.500 ανέργους.
Και επειδή κάθε ημέρα κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες ότι δεν τηρούν τα μέτρα και δεν φορούν τις μάσκες σωστά ή λειτουργούν τα καταστήματα μέσα στο σκληρό lockdown, τους λέμε: οι πολίτες του νομού Κοζάνης στην συντριπτική τους πλειοψηφία τήρησαν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια και αίσθημα ευθύνης.
Οι πολίτες επέδειξαν ευθύνη απέναντι στον εμπορικό κόσμο, στους επαγγελματίες, στο λιανεμπόριο, σε όλους αυτούς που πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματά τους για μπορέσουν να ζήσουν.
Αυτή που απέτυχε παταγωδώς στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι η κυβέρνηση. Έχτισε έναν αθηνοκεντρικό ΕΟΔΥ με παραρτήματα χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες. Αρνείται να εισάγει στοιχεία διαφάνειας στις ημερήσιες ανακοινώσεις των κρουσμάτων, όπως η ημερομηνία διεξαγωγής των θετικών τεστ ανά Π.Ε. και ο συνολικός αριθμός των τεστ που διεξήχθησαν ανά Π.Ε.. Έτσι αντιλαμβάνονται το επιτελικό κράτος. Συγκεντρωτικό και αδιαφανές.
Σε αυτή την αποτυχία υπάρχει ονοματεπώνυμο.
Νέα Δημοκρατία.
Τέλος, ζητούμε την άμεση επέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Χιτζάμπ κάτω από το κράνος: Η Nora Al Matrooshi είναι η πρώτη γυναίκα αστροναύτης από την Αραβία

Η 28χρονη Nora Al Matrooshi είναι η πρώτη γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- και την Αραβία ολόκληρη- που θα δει τη γη από πολύ, πολύ...

Έρευνα: Προτιμούν να ταξιδέψουν από το να βρουν την αληθινή αγάπη

Έρευνα για τις τάσεις που καταγράφονται στον τουρισμό δημοσιοποίησε η Booking.

Σαλαμίνα: Βρέθηκε τμήμα του τείχους της Κλασικής εποχής σε αρχαιολογική έρευνα

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα της διεπιστημονικής υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στις ανατολικές ακτές της Σαλαμίνας, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2020, για πέμπτο κατά σειρά έτος, στο πλαίσιο...

Recent Comments