Monday, March 8, 2021
Home Politics Greece Ελάφρυνση επιχειρηματιών, παραχώρηση κτιρίων και παραλίμνιες απαλλοτριωθείσες εκτάσεις από τη ΔΕΗ στην...

Ελάφρυνση επιχειρηματιών, παραχώρηση κτιρίων και παραλίμνιες απαλλοτριωθείσες εκτάσεις από τη ΔΕΗ στην ΠΕ Κοζάνης

Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, με αρμοδιότητα τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία συνάντησε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου.

Συζήτησε μαζί του τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, επισημαίνοντας την επιβάρυνση των 20 ευρώ που δέχεται κάθε επιχειρηματίας, για κάθε επιταγή του που κρατά η τράπεζα, στα πλαίσια της τρίμηνης παράτασης πληρωμής της, που έδωσε η Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι το παρόν συζητήθηκε και με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη.

Διαπιστώθηκε καταρχήν ότι η επιβάρυνση αφορά στις αποφάσεις των Τραπεζών, ωστόσο διερευνάται η δυνατότητα παρέμβασης και ελάφρυνσης των επιχειρηματιών.

Στη συνάντηση ακόμη, αναφέρθηκε στα αιτήματα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη για την παραχώρηση του κτιρίου της Παλαιάς Νομαρχίας Κοζάνης και του Διοικητηρίου Καστοριάς από το Υπουργείο Οικονομικών προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, άνευ ανταλλάγματος, προκειμένου να καταστεί εφικτή η νομιμοποίησή τους και η μετέπειτα ένταξή τους σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης προς εξοικονόμηση πόρων, καθώς και την παραχώρηση του κτιρίου του Γκέρτσιου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος προς τη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.

Επίσης αναφέρθηκε στις απαλλοτριωθείσες από τη ΔΕΗ παραλίμνιες εκτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελούν ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και την ανάγκη ένταξης τροπολογίας σε νομοσχέδιο, για το άρθρο 1, παρ.2 του Ν.1280/1982, που θα προβλέπει ότι:

«Οι εκτάσεις που παραχωρούνται στο Δημόσιο, επιτρέπεται να διατίθενται σύμφωνα με τις διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας για την εκπλήρωση των σκοπών που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές και να διατίθενται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για χρήσεις που εξυπηρετούν τους σκοπούς αυτών», προκειμένου να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση εκτάσεων που παραμένουν ανεκμετάλλευτες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, με ανάπτυξη του τουρισμού, της αλιείας και του αθλητισμού, που θα συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη της ΠΕ Κοζάνης, που υφίσταται τις συνέπειες της μετάβασης σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο.

Ο κ. Α. Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι είναι σύμφωνος και θα προχωρήσει τα αιτήματα, που θα βοηθήσουν περαιτέρω την περιοχή και θα διευκολύνουν την εκτέλεση σημαντικών έργων.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Deepfake videos: Η επικίνδυνη πλευρά της τεχνολογίας

Θα φτάσουμε κάποια στιγμή που δεν θα πιστεύουμε τίποτα από όσα βλέπουμε στο Διαδίκτυο ή στην τηλεόραση; Θα έρθει άραγε μία μέρα που δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το αληθινό από το ψεύτικο; Που δεν θα μπορούμε να πιστέψουμε ούτε τα ίδια μας τα μάτια;

Γυναίκα πρόεδρο στο Λευκό Οίκο έως το 2030 «βλέπουν» οι περισσότεροι Αμερικανοί

Ποσοστό άνω του 90% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να έχουν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο εντός μιας δεκαετίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα της Παγκόσμιας...

Στο Ντουμπάι, τα μάτια των επιβατών αντικαθιστούν τα διαβατήρια

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πιστεύεται ότι διαχειρίζονται ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης μέσω καμερών ασφαλείας, το οποίο επεκτείνεται με πρόφαση την πανδημία.

Trafficking: Το δουλεμπόριο στον 21ο αιώνα

8 Μαρτίου: Ημέρα της Γυναίκας - Στην Ευρώπη, 20.000 θύματα trafficking ετησίως εκ των οποίων το 90% είναι γυναίκες.

Recent Comments