Monday, March 8, 2021
Home Politics Greece Κωνσταντίνα Σκόρδα: Σας ευχαριστούμε όλους!

Κωνσταντίνα Σκόρδα: Σας ευχαριστούμε όλους!

Γράφω αυτό το άρθρο με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν που έγινε στα γραφεία του συλλόγου μας στην Πτολεμαΐδα. «Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Όπως πολλοί γνωρίζεται σ αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε εν μέσω κορονοϊού στα γραφεία μας ξημερώματα Σαββάτου 30/01/2021 δεχτήκαμε επίθεση κλοπής, κλάπηκαν κάποια χρήματα και δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές μέσα στους οποίους υπήρχαν πολύ σημαντικά έγγραφα και αρχεία τα οποία κάποια είχαν και συναισθηματική αξία. Το τονίζω αυτό γιατί το πλήγμα δεν ήταν τόσο οικονομικό όσο συναισθηματικό καθώς υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο από άτομα τα οποία πλέον δεν βρίσκονταν σε ζωή και ήταν αγαπημένα μέλη του Συλλόγου μας. Βλέπετε ο Σύλλογος μας εδρεύει από το 80’ και αριθμεί πάνω από 2.000 εγγεγραμμένα μέλη με διάφορες μορφές αναπηρίας. Τα άτομα αυτά επιλέγουν να εγγραφούν για να μπορούν να μοιραστούν τους φόβους τους, τα συναισθήματά τους, τις αδυναμίες τους.. με λίγα λόγια να ξεδιπλώσουν τον πραγματικό τους εαυτό χωρίς να κρύβονται και να βρίσκονται σε ευάλωτη θέση σαν αυτή που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Πάνω σ΄αυτό θέλω να εντάξω την δύναμη της εν συναίσθησης. Καταρχάς να κάνω σαφές τι σημαίνει ενσυναίσθηση και ποια είναι η σωστή χρήση της. Ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα της εμβίωσης της κατάστασης του άλλου, είναι η ικανότητα της κατανόησης και του μοιράσματος των συγκινήσεων, των σκέψεων και της συμπεριφοράς του άλλου ατόμου. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί την ενσυναίσθηση μπορεί να αναγνωρίσει, να αντιληφθεί και να αισθανθεί αυτό που αισθάνεται ένα άλλο άτομο. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να βάλει τον εαυτό του στη θέση του άλλου, να κατανοήσει τη συμπεριφορά του και να αναγνωρίσει τα κίνητρά της. Να δει δηλαδή τον κόσμο μέσα από τα μάτια του. Νομίζω πως μέσα από αυτές τις δυσκολίες που περνάμε στην καθημερινότητα μας την έχουμε αναπτύξει όλοι. Γι΄ αυτό λοιπόν δεν θα κάτσω να αναλωθώ στο γιατί να γίνει αυτό σε έναν τέτοιο σύλλογο και πόσο μάλλον όταν η ίδια πράξη είναι καταδικαστέα. Αλλά θα σταθώ στο γεγονός πως αμέσως κινητοποιήθηκε πολύς κόσμος από την αρχή να μας βοηθήσει με κάθε τρόπο για να μπορέσουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας, να βρεθεί ο ένοχος  αλλά και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί ένα παρόμοιο συμβάν. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω  όλους αυτούς που ήταν κοντά μας και μας στηρίζουν για να μπορούμε όλοι να είμαστε ίσοι.

Υπ. .Δημοσίων Σχέσεων

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σκόρδα Κωνσταντίνα

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Deepfake videos: Η επικίνδυνη πλευρά της τεχνολογίας

Θα φτάσουμε κάποια στιγμή που δεν θα πιστεύουμε τίποτα από όσα βλέπουμε στο Διαδίκτυο ή στην τηλεόραση; Θα έρθει άραγε μία μέρα που δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το αληθινό από το ψεύτικο; Που δεν θα μπορούμε να πιστέψουμε ούτε τα ίδια μας τα μάτια;

Γυναίκα πρόεδρο στο Λευκό Οίκο έως το 2030 «βλέπουν» οι περισσότεροι Αμερικανοί

Ποσοστό άνω του 90% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να έχουν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο εντός μιας δεκαετίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα της Παγκόσμιας...

Στο Ντουμπάι, τα μάτια των επιβατών αντικαθιστούν τα διαβατήρια

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πιστεύεται ότι διαχειρίζονται ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης μέσω καμερών ασφαλείας, το οποίο επεκτείνεται με πρόφαση την πανδημία.

Trafficking: Το δουλεμπόριο στον 21ο αιώνα

8 Μαρτίου: Ημέρα της Γυναίκας - Στην Ευρώπη, 20.000 θύματα trafficking ετησίως εκ των οποίων το 90% είναι γυναίκες.

Recent Comments