Thursday, March 4, 2021
Home Politics Greece Υποστελέχωση και υπολειτουργία Παθολογικής Κλινικής ΓΝ Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο

Υποστελέχωση και υπολειτουργία Παθολογικής Κλινικής ΓΝ Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο

             Η παθολογική κλινική κάθε νοσοκομείου αποτελεί το βασικό πυλώνα της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας του καθώς υποστηρίζει τη νοσηλεία του μεγαλύτερου όγκου ασθενών, ασθενών που προσέρχονται στα ΤΕΠ, καθώς και ασθενών άλλων κλινικών στο πλαίσιο χρόνιων νοσημάτων τους, επιπλοκών και συνοσηροτήτων.

             Η έναρξη της πανδημίας το Μάρτιο του 2020 «βρήκε» την παθολογική κλινική του νοσοκομείου μας υποστελεχωμένη από ιατρικό προσωπικό με πολλά προβλήματα και ελλείψεις. Ορίστηκε το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ως νοσοκομείο αναφοράς για το Covid-19 και κληθήκαμε να λειτουργήσουμε επί 8 μήνες χωρίς πνευμονολόγο και λοιμωξιολόγο. (Ίσως το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς χωρίς αυτές τις ειδικότητες!!) Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παραδειγματική αυτοθυσία και προσωπικό κόστος νοσηλεύσαμε δεκάδες ασθενείς, φτάνοντας για καιρό σχεδόν 100% πληρότητα σε 96 κλίνες( 48 covid περιστατικά, 24 ύποπτα, 24 παθολογικά μη covid περιστατικά), όχι μόνο από την Εορδαία αλλά και από γειτονικές και μη περιοχές όπως η Καστοριά, η Φλώρινα, το Αμύνταιο, η Κοζάνη, τα Γρεβενά, τα Γιαννιτσά και οι Σέρρες και καταφέραμε με διαρκή αγώνα και 24ωρη επαγρύπνηση να διατηρήσουμε χαμηλά τα ποσοστά θνησιμότητας των ασθενών με Covid-19.

               Σήμερα μετά από 11 μήνες ασφυκτικής πίεσης, σωματικής και ψυχικής εξασθένησης, σε μια περιοχή που διατηρεί υψηλό ποσοστό διασποράς της νόσου, το επικείμενο τρίτο κύμα βρίσκει την παθολογική κλινική να στελεχώνεται από έναν διευθυντή που επωμίζεται και διοικητικό έργο, έναν επιμελητή Α’ , μια επιμελήτρια Β΄ πνευμονολόγο, μια επικουρική ιατρό καθώς και 4 ειδικευόμενους ιατρούς των οποίων η ειδίκευση λήγει τους προσεχείς μήνες. Από τις 5 οργανικές θέσεις για παθολόγους οι 2 είναι ΜΟΝΟ καλυμμένες.  

               Με αυτά τα δεδομένα το νοσοκομείο μας ορίζεται εκ νέου ως νοσοκομείο αναφοράς (υπ’ αριθ. 4758/ 26-01-2021 έγγραφο της Διοίκησης 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας) και με την ίδια απόφαση εγκρίνεται η διακομιδή ασθενών με Covid-19 από όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, την ίδια ώρα που τα άλλα νοσοκομεία διαθέτουν μεγαλύτερο αριθμό ειδικών και ειδικευομένων ιατρών καθώς και ελευθέρων κλινών.

               Μετά από σχεδόν ένα χρόνο απερίγραπτης αγωνίας και εξάντλησης, με μηδενικό χρόνο ανάπαυσης, η κατάσταση αποτελεί εμπαιγμό και έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο και στο κλινικό μας έργο και μας οδηγεί σε πρόθεση παραίτησης.

               Έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει και γνωστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, με επίσημα έγγραφα προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, τα οποία είναι στη διάθεση του καθενός, τα οποία ποτέ δεν απαντήθηκαν στην πράξη.

              Κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη για άμεσες ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση στα φλέγοντα ζητήματα της κλινικής μας, ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατό ποιοτική περίθαλψη και νοσηλεία των ασθενών, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

              Για τους ανωτέρω λόγους, απαιτούμε με κατεπείγουσες διαδικασίες να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό (συγκεκριμένο αριθμό με βάσεις τις κενές οργανικές θέσεις), πρόσληψη λοιμωξιολόγου τόσο για την περίθαλψη των ασθενών με covid όσο και για την αντιμετώπιση της υπόλοιπης νοσηρότητας για να εξασφαλιστεί έτσι η εύρυθμη και αξιόπιστη λειτουργία της κλινικής.

Με εκτίμηση,

Οι Ιατροί της Παθολογικής Κλινικής

Πλην του Διευθυντή

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Το νέο έργο του Banksy αφηγείται μια ιστορία πάθους πάνω στον τοίχο της παλιάς φυλακής Reading Gaol

Όταν ο κατάδικος Όσκαρ Ουάιλντ έστειλε γράμμα μέσα από το κελί του στην παράνομη αγάπη του, τον Άλφρεντ Ντάγκλας..

Μνήμες ξύπνησε η δόνηση στην Ελασσόνα-Οι μεγαλύτεροι σεισμοί στην Ελλάδα

Ο ισχυρότερος σεισμός που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ελλάδα ήταν το 1856 στις 12 Οκτωβρίου, μεγέθους 8,2 Ρίχτερ στη Ρόδο, αφήνοντας πίσω του 618 θύματα, ενώ ο φονικότερος ήταν το 1881 στην Χίο με πάνω από 4.000 νεκρούς.

Μία έφηβη κέρδισε το βραβείο της Ε.Ε. για ένα «ψεύτικο» eshop που βοηθά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Μία έφηβη από την Πολωνία αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικό όταν έμαθε ότι τα ποσοστά της ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν δραματικά εν μέσω του lockdown...

H Google θα σταματήσει οριστικά την παρακολούθηση των χρηστών από σάιτ σε σάιτ

Tα κατασκοπευτικά cookies δεν θα αντικατασταθούν από νέα εργαλεία παρακολούθησης

Recent Comments