Monday, March 8, 2021
Home Business Ομογενής επιχειρηματίας πούλησε δυο εμπορικά του κέντρα έναντι 110 εκατ. δολαρίων

Ομογενής επιχειρηματίας πούλησε δυο εμπορικά του κέντρα έναντι 110 εκατ. δολαρίων

O Κώστας Μακρής οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Αυστραλίας, προχώρησε στην αγορά του «διαμαντιού» Marina Mirage στην κορώνα της αγοράς του Gold Coast.

Πούλησε και τα δυο εμπορικά κέντρα τα οποία είχε στην κατοχή του στην Αδελαΐδα ο ομογενής επιχειρηματίας Κώστας Μακρής ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μεταφέρει την έδρα των επιχειρήσεων του από την Νότια Αυστραλία στην Κουϊνσλάνδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική αξία των δυο κέντρων ανήλθε στα $110 εκατομμύρια.

Το πρώτο εμπορικό κέντρο που φέρει την ονομασία City Cross Shopping Centre και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, και πιο συγκεκριμένα μέσα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αδελαΐδας, που φέρει την ονομασία Rundle Mall πέρασε στην κατοχή του ομίλου Sydney Property Group Revelop για $60 εκατομμύρια

Το δεύτερο εμπορικό κέντρο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή North Adelaide, αγόρασε η επενδυτική επιχείρηση Greenpool Capital, για το αντίτιμο των $50 εκατομμυρίων.

Τα δύο εμπορικά κέντρα  βρίσκονταν υπό καθεστώς πώλησης από τον περασμένο Ιούλιο.

Πιστός σε παλιότερες δηλώσεις που είχε κάνει στο Νέο Κόσμο, ο κ. Μακρής δεν είχε κρύψει πως για καιρό «έπαιζε με την ιδέα» να πάψει σταδιακά οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα στην Νότια Αυστραλία και αντιστοίχως να αυξήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Κουϊνσλάνδη, η οποία ξεκίνησε εντατικά το 2017 όταν ο ομογενής, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Αυστραλίας, προχώρησε στην αγορά του «διαμαντιού» Marina Mirage στην κορώνα της αγοράς του Gold Coast.

Έχοντας αυτό στο μυαλό του το 2017, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας εγκατέλειψε το σχέδιο ανάπτυξης του οικοπέδου όπου στεγαζόταν το παλιό κτίριο Le Cornu, στον κεντρικό δρόμο O’Connell Street, που βρίσκεται δύο μόλις χιλιόμετρα βόρεια από το κέντρο της πόλης της Αδελαΐδας, εκεί όπου ουσιαστικά βρίσκεται και το εμπορικό κέντρο το οποίο μόλις πούλησε.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, γεννήθηκε στο Ληγουριό Πελοποννήσου και μετανάστευσε στην Αυστραλία όταν ήταν 16 χρόνων.

«Θα κάνω ό,τι θέλω εγώ. Όταν εγώ αποφασίσω ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για τις επιχειρήσεις μου και δεν θα αφήσω κανέναν να μου πει τι θα κάνω και πότε. Πρέπει να δούμε την μεγάλη εικόνα. Η Αδελαΐδα χρειάζεται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κόσμο πληθυσμό και, ειδικά, νεολαία, η οποία φεύγει από την Πολιτεία μας γιατί εδώ δεν υπάρχουν πια δουλειές και πρέπει να γίνει κάτι γιατί δεν πάει άλλο έτσι. Θα γίνουμε ακόμα χειρότερα σε δέκα χρόνια αν δεν γίνει κάτι άμεσα» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη του στον «Νέο Κόσμο» ο κ. Μακρής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Deepfake videos: Η επικίνδυνη πλευρά της τεχνολογίας

Θα φτάσουμε κάποια στιγμή που δεν θα πιστεύουμε τίποτα από όσα βλέπουμε στο Διαδίκτυο ή στην τηλεόραση; Θα έρθει άραγε μία μέρα που δεν θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το αληθινό από το ψεύτικο; Που δεν θα μπορούμε να πιστέψουμε ούτε τα ίδια μας τα μάτια;

Γυναίκα πρόεδρο στο Λευκό Οίκο έως το 2030 «βλέπουν» οι περισσότεροι Αμερικανοί

Ποσοστό άνω του 90% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ μπορούν να έχουν την πρώτη γυναίκα πρόεδρο εντός μιας δεκαετίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δόθηκε στη δημοσιότητα ανήμερα της Παγκόσμιας...

Στο Ντουμπάι, τα μάτια των επιβατών αντικαθιστούν τα διαβατήρια

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πιστεύεται ότι διαχειρίζονται ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης μέσω καμερών ασφαλείας, το οποίο επεκτείνεται με πρόφαση την πανδημία.

Trafficking: Το δουλεμπόριο στον 21ο αιώνα

8 Μαρτίου: Ημέρα της Γυναίκας - Στην Ευρώπη, 20.000 θύματα trafficking ετησίως εκ των οποίων το 90% είναι γυναίκες.

Recent Comments