Saturday, February 27, 2021
Home NEWS Astronomy Σάκης Γκόγκος: Από την παρατήρηση στην αστροφωτογραφία

Σάκης Γκόγκος: Από την παρατήρηση στην αστροφωτογραφία

Ονομάζομαι Γκόγκος Αθανάσιος και γεννήθηκα το 1980 στην Κοζάνη. Το ενδιαφέρον μου για τον έναστρο ουρανό άρχισε στην ηλικία των 12 ετών όπου αγόρασα και το πρώτο μου τηλεσκόπιο.

Οι εικόνες πλανητών και νεφελωμάτων από ένα περιοδικό που τυχαία έπεσε στα χέρια μου σε πολύ μικρή ηλικία, ήταν το έναυσμα για την ενασχόληση μου αυτή. Τα πρώτα μου χρόνια επικεντρώθηκα κυρίως στην παρατήρηση, χωρίς βέβαια να έχω την δυνατότητα μεταφοράς εξοπλισμού λόγω ηλικίας σε κατάλληλο χώρο μακριά από τα φώτα της πόλης. Έπειτα, μετά από μια αρκετά μεγάλη παύση ετών, έτυχε να βρεθώ σε μια αστροβραδιά που διοργάνωσε ο αστρονομικός σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας όπου ήρθα σε επαφή με τα μέλη του συλλόγου και μπόρεσα να μοιραστώ τις αναζητήσεις μου και την αγάπη μου για τον έναστρο ουρανό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Astronomy

Εκείνη την βραδιά θεωρώ ως επανεκκίνηση της αγαπημένης μου δραστηριότητας. Η επιθυμία μου να μπορέσω να παρατηρήσω και να αποτυπώσω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σε υψηλή ανάλυση του βαθέος ουρανού , με οδήγησε στην αστροφωτογραφία. Ένα πραγματικά δύσκολο χόμπι το οποίο απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις αστρονομικών προγραμμάτων, κατάλληλο εξοπλισμό και μια δύσκολη καμπύλη εκμάθησης. Οι γνώσεις μου πάνω σε αυτό αποκτήθηκαν έπειτα από πολύωρη ενασχόληση με το αντικείμενο, στο οποίο βοήθησε πολύ και η εγκατάσταση ενός σταθερού πλανηταρίου σε ένα χώρο λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κοζάνη ,το συνεχές διάβασμα άρθρων, βίντεο στο youtube και η αμέριστη βοήθεια άλλων φίλων αστροφωτογραφων.

Τα τελευταία 2.5 χρόνια όπου ξεκίνησα να ασχολούμαι με την αστροφωτογραφια, μου αποκάλυψε ένα ακόμη θαυμαστό κόσμο χωρίς σύνορα, με έφερε σε επαφή με ξεχωριστούς ανθρώπους από Ελλάδα και όχι μόνο. Μέχρι και σήμερα έχω αποτυπώσει δεκάδες φωτογραφίες γνωστών νεφελωματων και γαλαξιών, πλανητών, κομητών και άλλων φαινομένων. Για μένα η αστροφωτογραφια είναι μια διαφυγή από τις δυσκολίες της καθημερινότητας όπου με κάνει να νιώθω και πάλι παιδί.

Για τους ενδιαφερόμενους καλό θα είναι να έρθουν σε επαφή με τον εκάστοτε αστρονομικό σύλλογο της περιοχής τους και συγκεκριμένα όσον αφορά στην περιοχή της Κοζάνης με τον αστρονομικό σύλλογο δυτικής Μακεδονίας όπου είμαι και μέλος.

Ο πρόεδρος Νίκος Τζήμκας και ο πρώην πρόεδρος Νίκος Πλεξίδας, θα τους δώσουν περαιτέρω πληροφορίες και ενημέρωση για διάφορα event που ελπίζω να πραγματοποιηθούν κάποια στιγμή στο μέλλον μετά την πανδημία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

«Δος μου ένα παιδί να εξομολογηθώ»

Μια παράσταση που προσβάλλει τον πολιτισμό μας

Αγγειοοίδημα

Το αγγειοοίδημα είναι το οίδημα (πρήξιμο) που εμφανίζεται στα μαλακά σημεία του δέρματος, χωρίς την παρουσία κνησμού ή κάποιου εξανθήματος.

Μια μέρα στην Κοζανίτικη Αποκριά μετά την πανδημία

Σάββατο πρωί. Διασχίζω την πλατεία με γρήγορο βήμα. Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου μαζεύουν τα τελευταία απομεινάρια των χθεσινών Sourd Games

ΑΜΕΑ ΠΕ Κοζάνης: Ένα ΤΑΞΙ για όλη τη ΠΕ Κοζάνης

Μετά από επίμονες προσπάθειες ολόκληρου αναπηρικού τού κινήματος, ευελπιστούμε ότι μέσα Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των Ατόμων με Αναπηρία και χρονιές παθήσεις ηλικίας από 16 ετών και άνω.

Recent Comments