Saturday, May 15, 2021
Home Business Bio Life Secrets: Μια μικρή ιστορία συνεχούς επιτυχίας...

Bio Life Secrets: Μια μικρή ιστορία συνεχούς επιτυχίας…

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον η ανάδειξη της σύγχρονης τοπικής παραγωγής μέσα από τα προϊόντα της, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη στήριξη της προσπάθειας των μικρών παραγωγών. Έννοιες όπως η τοπικότητα, η παράδοση, η εντοπιότητα, η βιωσιμότητα, η διαφοροποίηση, η αυθεντικότητα της γεύσης, αναδεικνύουν τις τοπικές κουζίνες και τη σύγχρονη Ελληνική γαστρονομία σε ζωογόνους παράγοντες στήριξης της οικονομίας της χώρας μας τόσο άμεσα όσο και μέσω της σύνδεσης τους με το τουριστικό προϊόν.

Στο πλαίσιο αυτών των προκλήσεων αλλά και των ευκαιριών που μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία, η επιχείρηση Life Secrets συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή έκθεση τροφίμων και ποτών, The DeliFair by ΕΞΠΟΤΡΟΦ,  που για δυο εβδομάδες, από την 01 έως τις 12 Μαρτίου 2021, έφερε κοντά τους Έλληνες παραγωγούς με τους επαγγελματίες του κλάδου, φιλοξένησε στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα www.thedelifair.gr  215 παραγωγούς,  2.500 delicatessen προϊόντα, 60 webinars και πάνω από 60.000 επισκέπτες και παράλληλα διεκδίκησε και κέρδισε άλλη μια διάκριση στα Athens Fine Food Awards by Expotrof.

Τα Athens Fine Food Awards  επεδίωξαν να σηματοδοτήσουν για πρώτη φόρα μια υπεύθυνη και ουσιαστική καταγραφή της παραγωγής προϊόντων τροφίμων ποιότητας από μικρούς παραγωγούς με τη συλλογή, την αξιολόγηση, την επιβράβευση και την προβολή αυτών των προϊόντων.

Παρά τις δυσκολίες, λόγω της πανδημίας, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 2 Απριλίου. Είχε προηγηθεί 4 ημέρες πριν, τη Δευτέρα 29 Μαρτίου η αξιολόγηση των προϊόντων από ειδική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι επαγγελματίες στο είδος τους και με απόλυτο σεβασμό στον παραγωγό.

Ως μέθοδο της γευστικής αξιολόγησης επιλέχτηκε η τυφλή οργανοληπτική δοκιμή ώστε τα μέλη της Επιτροπής να μην επηρεαστούν από τυχόν προηγούμενη άποψη για το προϊόν, τον παραγωγό, τη συσκευασία του ή άλλης υποκειμενικής συνθήκης. Το μοναδικό στοιχείο αναγνώρισης του προϊόντος ήταν το “barcode” ενώ για την συνολική αξιολόγηση των προϊόντων χρησιμοποιήθηκε ειδικός αλγόριθμος που σχεδιάστηκε για τα βραβεία και ο οποίος περιελάμβανε διαφορετικά κριτήρια για κάθε κατηγορία.

Σ’αυτό το αυστηρό πλαίσιο αξιολόγησης η επιχείρηση Life Secrets κατάφερε να κερδίσει άλλη μια διάκριση, ένα Αστέρι, στην κατηγορία Best AFFA Dry 2021 – Καλύτερο Ξηρό τρόφιμο” στα οποία συμπεριλαμβάνονται όλα τα προϊόντα ραφιού ανεξαρτήτως υποκατηγορίας.

Με συνέπεια, επαγγελματισμό, πάθος και πραγματικό όραμα η Life Secrets και οι άνθρωποί της θα συνεχίσουν να επενδύουν στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και τις γόνιμες συνεργασίες εστιάζοντας, κυρίως, στην ποιότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της.

Με αφορμή και της βράβευσής μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που στάθηκε αρωγός των προσπαθειών των μικρών παραγωγών της περιφέρειάς μας συμμετέχοντας στην πρώτη ψηφιακή έκθεση DeliFair by ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Κατατέθηκε η πρόταση “White Dragon” για παραγωγή πράσινου υδρογόνου στη Δυτ. Μακεδονία

Κατατέθηκε επισήμως η πρόταση για την κατασκευή του έργου παραγωγής πράσινου υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία, μια επένδυση ύψους 8 δισ. ευρώ, που προωθείται από...

«Ένα διαφορετικό τσίμπημα»: Το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία έγινε κέντρο εμβολιασμού

Στην Ελλάδα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού γίνονται σε εμβολιαστικά κέντρα –έστω και σε mega- ή στον αποστειρωμένο χώρο των νοσοκομείων. Στη Ρουμανία ωστόσο, οι πολίτες της Τρανσυλβανίας έχουν τη...

«Σύνδρομο παραίτησης»: Γιατί δεκάδες παιδιά πρόσφυγες στην Σουηδία πέφτουν σε κώμα;

Οι Αρχές στη Σουηδία προσπαθούν να λύσουν ένα παράξενο ιατρικό πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται μόνο στα παιδιά προσφύγων και έχει λάβει την ονομασία  «uppgivenhetssyndrom»...

Η νέα μόδα της πανδημίας: Νοικιάζουν κότες – όχι μόνο για τα φρέσκα αυγά τους

Το τυπικό μοντέλο ενοικίασης λειτουργεί δίνοντας στις οικογένειες μερικά κοτόπουλα, ένα κοτέτσι και τροφή.

Recent Comments