Saturday, May 15, 2021
Home Health & Life «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το καταλάβει κανείς»: Η φράση...

«Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα χωρίς να το καταλάβει κανείς»: Η φράση που αναζητήθηκε στη Google 163 εκατομμύρια φορές μέσα στο 2020

Oι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί σε όλο τον κόσμο και πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η πανδημία έχει οξύνει αυτό το φαινόμενο.

Στο τέλος του 2020, όταν βρισκόμασταν ακόμα στη μέση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ειδικοί ανέφεραν την κοινωνική και οικονομική πίεση ως αποτέλεσμα της έντονης αύξησης των ανθρωποκτονιών από ενδοοικογενειακή βία, όπως ανέφερε το NBC News.

Προηγούμενη έρευνα από τον περασμένο Μάρτιο έως τον Αύγουστο αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι έψαχναν στη Google συγκεκριμένες ιδιαίτερα ανησυχητικές φράσεις για επιθέσεις σε γυναίκες. Σύμφωνα με μια μελέτη στο «The Journal of General Psychology», το «Πώς να χτυπήσεις μια γυναίκα, ώστε να μην το καταλάβει κανείς», αναζητήθηκε στη Google 163 εκατομμύρια φορές, παρουσιάζοντας αύξηση 31% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με το MSNBC. Το «Θα την σκοτώσω όταν φτάσει στο σπίτι» αναζητήθηκε 178 εκατομμύρια φορές και το «Πώς να ελέγξω τη γυναίκα μου» αναζητήθηκε 165 εκατομμύρια φορές, παρουσιάζοντας και αυτό αύξηση 67% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Παρόλο που δεν είναι σαφές το φύλο των ανθρώπων που αναζητούν αυτές τις φράσεις, το ποσοστό βίας έναντι των γυναικών δείχνει ότι είναι τα θύματα συντριπτικά στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις.

Από την άλλη, η φράση «Θα με σκοτώσει» πληκτρολογήθηκε στο Google 107 εκατομμύρια φορές, μια συγκλονιστική αύξηση της τάξης του 84% από το 2019. Το «Βοήθησέ με, δεν θα φύγει» και «με χτυπάει όλη την ώρα» ήταν επίσης αρκετά δημοφιλείς αναζητήσεις. 

Η πανδημία ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να τηλεργαστούν καθώς τα γραφεία έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω των κανόνων δημόσιας ασφάλειας. Πριν από την πανδημία, ωστόσο, οι γυναίκες είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν τους άνδρες στο εργατικό δυναμικό, όπως αποκάλυψε μια έκθεση από το CNBC.

Τώρα, πολλές γυναίκες βρίσκονται μπλεγμένες σε βίαιες καταστάσεις. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως υφίστανται βία και οι νεότερες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Εξάλλου, οι γυναίκες, εν γένει, είναι πιο πιθανό να βιώσουν βία στη διάρκεια της ζωής τους.

«Η βία εναντίον των γυναικών είναι ενδημική σε κάθε χώρα και πολιτισμό, προκαλώντας βλάβη σε εκατομμύρια γυναίκες και τις οικογένειές τους και έχει επιδεινωθεί από την πανδημία COVID-19. Αλλά σε αντίθεση με τον COVID-19, η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί να σταματήσει με ένα εμβόλιο. Μπορούμε να τη πολεμήσουμε μόνο με βαθιές και συνεχείς προσπάθειες από κυβερνήσεις, κοινότητες και άτομα, για να αλλάξουμε επιβλαβείς συμπεριφορές, να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε ευκαιρίες και υπηρεσίες για τις γυναίκες και τα κορίτσια και να προωθήσουμε υγιείς σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού» δήλωσε ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ.

Τον Απρίλιο του 2020, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών António Guterres μίλησε για την αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως αποτέλεσμα των εντολών παραμονής στο σπίτι.

«Έχουμε δει μια τρομακτική παγκόσμια αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Για πολλές γυναίκες και κορίτσια, η απειλή είναι μεγαλύτερη εκεί που πρέπει να είναι ασφαλέστερες, στα σπίτια τους. Προτρέπω όλες τις κυβερνήσεις να κάνουν την πρόληψη και την αποκατάσταση της βίας εναντίον των γυναικών βασικό μέρος των εθνικών σχεδίων αντιμετώπισης για τη COVID-19», δήλωσε ο Guterres, σύμφωνα με το HuffPost.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να παράσχουν πόρους και βοήθεια για την καταπολέμηση του αριθμού των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας. Στις Η.Π.Α. τα μέλη του Κογκρέσου περιέλαβαν σχεδόν 45 εκατομμύρια δολάρια για καταφύγια οικογενειακής βίας και 2 εκατομμύρια δολάρια για την Εθνική Γραμμή καταγγελίας περιστατικών οικογενειακής βίας σε ένα από τα νομοσχέδια τόνωσης που εγκρίθηκαν πέρυσι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Κατατέθηκε η πρόταση “White Dragon” για παραγωγή πράσινου υδρογόνου στη Δυτ. Μακεδονία

Κατατέθηκε επισήμως η πρόταση για την κατασκευή του έργου παραγωγής πράσινου υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία, μια επένδυση ύψους 8 δισ. ευρώ, που προωθείται από...

«Ένα διαφορετικό τσίμπημα»: Το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στη Ρουμανία έγινε κέντρο εμβολιασμού

Στην Ελλάδα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού γίνονται σε εμβολιαστικά κέντρα –έστω και σε mega- ή στον αποστειρωμένο χώρο των νοσοκομείων. Στη Ρουμανία ωστόσο, οι πολίτες της Τρανσυλβανίας έχουν τη...

«Σύνδρομο παραίτησης»: Γιατί δεκάδες παιδιά πρόσφυγες στην Σουηδία πέφτουν σε κώμα;

Οι Αρχές στη Σουηδία προσπαθούν να λύσουν ένα παράξενο ιατρικό πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται μόνο στα παιδιά προσφύγων και έχει λάβει την ονομασία  «uppgivenhetssyndrom»...

Η νέα μόδα της πανδημίας: Νοικιάζουν κότες – όχι μόνο για τα φρέσκα αυγά τους

Το τυπικό μοντέλο ενοικίασης λειτουργεί δίνοντας στις οικογένειες μερικά κοτόπουλα, ένα κοτέτσι και τροφή.

Recent Comments