Sunday, September 26, 2021
Home NEWS VIRAL Το Μουσείο του Λούβρου μηνύει το Pornhub

Το Μουσείο του Λούβρου μηνύει το Pornhub

Το Μουσείο Τέχνης του Λούβρου που βρίσκεται στη Γαλλία έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της γνωστής πορνογραφικής ιστοσελίδας, Pornhub, εξαιτίας μιας πλατφόρμας, η οποία «ξαναζωντανεύει» γνωστά έργα τέχνης, με τη παρουσία ηθοποιών ερωτικών ταινιών.

Το Μουσείο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πλατφόρμα «Classic Nudes», η οποία σύμφωνα με τους δημιουργούς της παρέχει έναν «διαδραστικό οδηγό εξερεύνησης της ερωτικής τέχνης, μέσα από έργα τέχνης των πιο γνωστών μουσείων του κόσμου».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι προγραμματιστές της πλατφόρμας σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συλλογή, αν αποδειχθεί επιτυχημένη η πρώτη έκδοση.

Μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα παρουσιάζει τους πορνοστάρ να αναπαριστούν κλασικά αριστουργήματα από γνωστές γκαλερί τέχνης, όπως από το Μουσείο του Λούβρου, την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το Μουσείο Ουφίτσι στη Φλωρεντία και το Πράντο στη Μαδρίτη.

Μηνύσεις

Tο μουσείο του Λούβρου μαζί με το μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας μήνυσαν το Pornhub, για παραβίαση δικαιωμάτων χρήσης και ζήτησαν από την εταιρεία πορνογραφικού περιεχομένου, να αφαιρέσει τις αναπαραγωγές των έργων που παρέχουν οι γκαλερί τους.

Εκπρόσωπος του Λούβρου δήλωσε στο Daily Beas  ότι οι δικηγόροι του ήρθαν σε επαφή με το Pornhub και αναμένει τα έργα να αφαιρεθούν αμέσως.

Επιπλέον, εκπρόσωπος του μουσείου Ουφίτσι, στη Φλωρεντία, δήλωσε επίσης: «Κανείς δεν έχει παραχωρήσει δικαιώματα για επεξεργασία ή χρήση των έργων τέχνης». «Στην Ιταλία, ο νόμος πολιτιστικής κληρονομιάς προβλέπει ότι για τη χρήση και επεξεργασία εικόνων ενός μουσείου, ως συμπιεσμένα έργα, για εμπορικούς σκοπούς, είναι απαραίτητο να έχει παραχωρηθεί άδεια, η οποία ρυθμίζει τις επιτρεπόμενες μεθόδους και καθορίζει τα σχετικά τέλη που πρέπει να καταβληθούν». Όλα αυτά προφανώς συμβαίνουν εάν το μουσείο αποδεχθεί να χορηγήσει άδεια, η οποία όμως, δεν έχει εκδοθεί σε αυτήν την περίπτωση».

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της πλατφόρμας, ο ιστότοπος δήλωσε: «Τη στιγμή που τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας, το Pornhub ήθελε να ενθαρρύνει το κοινό να επισκεφτεί, να εξερευνήσει και να ερωτευτεί αυτούς τους πολιτιστικούς οργανισμούς».

«Η διαδικτυακή πύλη ξεναγεί τους επισκέπτες στα αριστουργήματα, τα οποία προβάλλουν το γυμνό σώμα σε όλο του το μεγαλείο» πρόσθεσε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Η Θεσσαλονίκη σε πρώτο πλάνο από την UNESCO

Η Θεσσαλονίκη είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο με 15 μνημεία ενταγμένα στον κατάλογο της UNESCO, ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται από τα Παλαιοχριστιανικά χρόνια (4ος αι. μ. Χ) έως και την Υστεροβυζαντινή περίοδο (13ος -14ος αιώνας).

Αίτνα – Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης – Αυτή είναι η ιστορία του

Η Αίτνα είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, ενώ το γνωρίζουν ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη γεωγραφία αφού «ξυπνάει» πολύ συχνά.

Ο Δήμος Πάτρας ξεκινά δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας για τις γυναίκες

Δεν ήταν έγκλημα πάθους, ούτε του όπλισε το χέρι ο έρωτας. Δεν τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε. Η Δώρα δεν είχε κάνει τίποτα, απλώς ετοιμαζόταν...

Sinead Burke: Είναι μόλις 1 μέτρο και ποζάρει για την Gucci. Άκου τα στερεότυπα να σπάνε

Η αχονδροπλασία, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή νανισμού και πρακτικά σημαίνει ότι ένα άτομο έχει πιο κοντά άκρα από το μέσο όρο. Η Sinead...

Recent Comments