Sunday, September 26, 2021
Home NEWS ΚΑΙΡΟΣ Αυτή είναι η εφαρμογή που μετράει και αναλύει μετεωρολογικά δεδομένα

Αυτή είναι η εφαρμογή που μετράει και αναλύει μετεωρολογικά δεδομένα

Για την αντιμετώπιση των καυσώνων αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών οι οποίες θα επισκέπτονται πιθανώς με αυξανόμενη ένταση και την χώρα μας τα επόμενα χρόνια, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αποφάσισε, υιοθετώντας πρόταση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά» Βασίλη Κοσμόπουλου, να εξοπλίσει την πόλη με την καινοτόμο εφαρμογή «EXTREMA GLOBAL».

Ειδικότερα ο κορμός αποτελείται από μια πλατφόρμα διαχείρισης για την πόλη (Dashboard) και από μια εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο (mobile app)  η οποία παρέχει τις πληροφορίες στους πολίτες. Αυτές είναι η εκτίμηση του θερμικού ρίσκου στη θέση του χρήστη, πού βρίσκονται δροσερά σημεία γύρω του (κλιματιζόμενες αίθουσες, πάρκα, σκιεροί δρόμοι, σιντριβάνια και πολλά άλλα) και πού υπάρχει νερό (π.χ. δημόσιες βρύσες, πηγές κλπ.).

Μπορούν να φαίνονται νοσοκομεία και ιατρεία για την αναζήτηση βοήθειας σε περίπτωση έντονης δυσφορίας ενώ ταυτόχρονα δίνονται οδηγίες/ συμβουλές για να μένουν οι πολίτες ασφαλείς. Επίσης προτείνονται δροσερές διαδρομές για πεζούς και ποδηλάτες. Είναι διαθέσιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βέλτιστη κατανομή των δροσερών σημείων και βρυσών στην πόλη με βάση κριτήρια που θα ορίσει ο Δήμος.

Η εφαρμογή αυτή ως καινοτόμα αναφέρεται στη ενημερωμένη έκδοση (2021) της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας  Ευρωπαϊκή – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Θερμότητας και Υγείας, στην εργαλειοθήκη της εκστρατείας  #HeatSeason του Ατλαντικού Συμβουλίου, από το Adrienne Arsht  – Κέντρο Ανθεκτικότητας του Ιδρύματος Rockefeller και το Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων.

Εντός του Αυγούστου, εκπρόσωποι της εφαρμογής «EXTREMA GLOBAL», οι οποίοι καλωσορίζουν την πόλη της Καλαμάτας θερμά στο δίκτυο, θα βρεθούν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ώστε από κοινού με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, τον κ. Βασίλη Κοσμόπουλο και τις υπηρεσίες του Δήμου να συντονίσουν τις ενέργειες οι οποίες απαιτούνται για την εγκατάσταση της εφαρμογής και την έναρξη λειτουργίας της.

Με αυτόν τον τρόπο η Καλαμάτα πρωτοπορώντας καθίσταται μόλις η πέμπτη μετά την Αθήνα, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Ρότερνταμ Ευρωπαϊκή πόλη που θα χρησιμοποιεί την εν λόγω εφαρμογή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Η Θεσσαλονίκη σε πρώτο πλάνο από την UNESCO

Η Θεσσαλονίκη είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο με 15 μνημεία ενταγμένα στον κατάλογο της UNESCO, ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται από τα Παλαιοχριστιανικά χρόνια (4ος αι. μ. Χ) έως και την Υστεροβυζαντινή περίοδο (13ος -14ος αιώνας).

Αίτνα – Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης – Αυτή είναι η ιστορία του

Η Αίτνα είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, ενώ το γνωρίζουν ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη γεωγραφία αφού «ξυπνάει» πολύ συχνά.

Ο Δήμος Πάτρας ξεκινά δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας για τις γυναίκες

Δεν ήταν έγκλημα πάθους, ούτε του όπλισε το χέρι ο έρωτας. Δεν τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε. Η Δώρα δεν είχε κάνει τίποτα, απλώς ετοιμαζόταν...

Sinead Burke: Είναι μόλις 1 μέτρο και ποζάρει για την Gucci. Άκου τα στερεότυπα να σπάνε

Η αχονδροπλασία, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή νανισμού και πρακτικά σημαίνει ότι ένα άτομο έχει πιο κοντά άκρα από το μέσο όρο. Η Sinead...

Recent Comments