Sunday, September 26, 2021
Home Health & Life 6 τρόποι με τους οποίους το τσάι με κουρκουμά ωφελεί την υγεία...

6 τρόποι με τους οποίους το τσάι με κουρκουμά ωφελεί την υγεία μας

Οκουρκουμάς, το πορτοκαλί μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συνήθως σε ethnic συνταγές με κάρι ή σε γευστικές σάλτσες, προέρχεται από τη ρίζα του κουρκουμά, η οποία για χιλιάδες χρόνια καταναλώνεται από τον ανθρώπινο πολιτισμό για τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.  Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος να εντάξετε τον κουρκουμά στη διατροφή σας δεν είναι άλλος από το τσάι με κουρκουμά, που διαθέτει μια ιδιαίτερη γεύση, άκρως ταιριαστή για τα φθινοπωρινά απογεύματα μπροστά στην τηλεόραση. Ακολουθούν έξι τρόποι με τους οποίους το τσάι με κουρκουμά μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της υγείας μας.

Περιορίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά μπορούν να περιορίσουν τη φλεγμονή και το πρήξιμο από τα οποία υποφέρουν τα άτομα με αρθρίτιδα, όπως και τον πόνο από αυτά τα συμπτώματα. Η δε κουρκουμίνη που περιέχει ο κουρκουμάς βοηθά και τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα.

Βοηθά στην πρόληψη από τη νόσο του Alzheimer

Η κουρκουμίνη βοηθά επίσης στην πρόληψη από τη νόσο του Alzheimer, ενώ τα αντιοξειδωτικά συστατικά του κουρκουμά εμποδίζουν επίσης τις καταστροφές που προκαλεί η νόσος στον ανθρώπινο οργανισμό όταν αυτός πάσχει ήδη από αυτήν.

Βοηθά στην πρόληψη από τον καρκίνο

Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά όταν αυτό καταναλώνεται σε τσάι μπορούν να συμβάλουν επίσης στην πρόληψη από τον καρκίνο. Η κουρκουμίνη μάλιστα είναι μια ουσία αναγνωρισμένη ως αντικαρκινική από το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ακόμη και σε άτομα με διαταραχές του ανοσοποιητικού, ο κουρκουμάς μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό ενισχυτικό της λειτουργίας αυτής του οργανισμού.

Μειώνει τη χοληστερίνη

Η κατανάλωση κουρκουμά μπορεί να μειώσει την «κακή» χοληστερίνη στο αίμα, η οποία ευθύνεται για καρδιαγγειακές παθήσεις ή εγκεφαλικά επεισόδια.

Μειώνει τις φλεγμονές στα μάτια

Η κουρκουμίνη του κουρκουμά μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές που εντοπίζονται στην κόρη του ματιού σε τέτοιο βαθμό, που συναγωνίζεται τα κορτικοστεροειδή που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αυτών, χωρίς φυσικά τις παρενέργειες αυτών.

Πως να φτιάξετε τσάι με κουρκουμά:

Βράστε 3-4 κούπες νερού

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά και ανακατέψτε

Σιγοβράστε για 5-10 λεπτά

Σουρώστε το τσάι και τοποθετήστε το σε άλλο σκεύος

Προσθέστε μέλι, χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού και γάλα για να ενισχύσετε τη γεύση του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Η Θεσσαλονίκη σε πρώτο πλάνο από την UNESCO

Η Θεσσαλονίκη είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο με 15 μνημεία ενταγμένα στον κατάλογο της UNESCO, ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται από τα Παλαιοχριστιανικά χρόνια (4ος αι. μ. Χ) έως και την Υστεροβυζαντινή περίοδο (13ος -14ος αιώνας).

Αίτνα – Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης – Αυτή είναι η ιστορία του

Η Αίτνα είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, ενώ το γνωρίζουν ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη γεωγραφία αφού «ξυπνάει» πολύ συχνά.

Ο Δήμος Πάτρας ξεκινά δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας για τις γυναίκες

Δεν ήταν έγκλημα πάθους, ούτε του όπλισε το χέρι ο έρωτας. Δεν τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε. Η Δώρα δεν είχε κάνει τίποτα, απλώς ετοιμαζόταν...

Sinead Burke: Είναι μόλις 1 μέτρο και ποζάρει για την Gucci. Άκου τα στερεότυπα να σπάνε

Η αχονδροπλασία, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή νανισμού και πρακτικά σημαίνει ότι ένα άτομο έχει πιο κοντά άκρα από το μέσο όρο. Η Sinead...

Recent Comments