Sunday, September 26, 2021
Home Politics Greece 1ο Βραβείο στο Δήμο Κοζάνης για την ανακύκλωση από τα Green Awards...

1ο Βραβείο στο Δήμο Κοζάνης για την ανακύκλωση από τα Green Awards του Economist

Με το πρώτο βραβείο της κατηγορίας «Βραβεία προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού» τιμήθηκε ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο των βραβείων Green Awards 2021 του διεθνούς φήμης εβδομαδιαίου περιοδικού “The Economist”, στην κατηγορία «Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή σε μεγάλο ηπειρωτικό Δήμο ή Δήμο πρωτεύουσας Νομού».

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, σε εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου  «Τhe Thessaloniki Metropolitan Summit», παρουσία Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο  από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο κ. Μαλούτας δήλωσε: « Ο Δήμος Κοζάνης όταν πρωτοπορώντας ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης στην πηγή, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, το έκανε για έναν ιδιαίτερο λόγο. Αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση των δημοτών, δεδομένων των τεράστιων περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η περιοχή εξ αιτίας της λιγνιτικής εξορυκτικής και ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας.

Σήμερα, με την πολύ σημαντική συρρίκνωση αυτής της δραστηριότητας και ορατή την ημερομηνία τερματισμού της, έχουμε έναν άλλο λόγο να πρωτοπορούμε. Το νέο αναπτυξιακό-παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η περιοχή, οι πολιτικές του green deal της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εθνικές ενεργειακές πολιτικές επιβάλλουν άλμα στο μέλλον.

Η διεκδίκηση από το Δήμο μας της συμμετοχής του στην αποστολή της ΕΕ για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις το 2030, η διακήρυξη της κλιματικής ουδετερότητας από το Δημοτικό Συμβούλιο επιβάλλει μια πολύπλευρη και συστηματική δράση για την επίτευξή της.

Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, για μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης για να πετύχουμε το στόχο μας. Γιατί οι δράσεις στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης, είναι το μέλλον μας.»

Σημειώνεται, ότι στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκαν οι Δήμοι Ξάνθης, Καρδίτσας και Χαλκίδας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Η Θεσσαλονίκη σε πρώτο πλάνο από την UNESCO

Η Θεσσαλονίκη είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο με 15 μνημεία ενταγμένα στον κατάλογο της UNESCO, ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και χρονολογούνται από τα Παλαιοχριστιανικά χρόνια (4ος αι. μ. Χ) έως και την Υστεροβυζαντινή περίοδο (13ος -14ος αιώνας).

Αίτνα – Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης – Αυτή είναι η ιστορία του

Η Αίτνα είναι το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, ενώ το γνωρίζουν ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη γεωγραφία αφού «ξυπνάει» πολύ συχνά.

Ο Δήμος Πάτρας ξεκινά δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας για τις γυναίκες

Δεν ήταν έγκλημα πάθους, ούτε του όπλισε το χέρι ο έρωτας. Δεν τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε. Η Δώρα δεν είχε κάνει τίποτα, απλώς ετοιμαζόταν...

Sinead Burke: Είναι μόλις 1 μέτρο και ποζάρει για την Gucci. Άκου τα στερεότυπα να σπάνε

Η αχονδροπλασία, είναι η πιο συνηθισμένη μορφή νανισμού και πρακτικά σημαίνει ότι ένα άτομο έχει πιο κοντά άκρα από το μέσο όρο. Η Sinead...

Recent Comments